Duguláselhárítás

Csőtörés műszeres bemérése

Csőtörés műszeres bemérése, hibajel behatárolás és hibajavítás (akusztikus és gázos technológiával).

Csőtörés esetén minden perc számít, ezért fontos, hogy a lehető legrövidebb időn belül megtörténjen a csőtörés pontos helyének bemérése, és a hiba mielőbbi javítása.Csőtörés műszeres bemérése A további károk elkerülése érdekében a hiba okának megtalálásához ma már nem szükséges csempét, falat bontani. Lehetőség van a csőtörés behatárolására modern, korszerű módszerekkel, műszerekkel is. A csőtörés bemérése történhet elektrosztatikus hibahely keresővel, korrelációs vizsgálattal, jelzőgázos vizsgálattal, vagy nyomvonal meghatározással.

Elektroakusztikus technológiával pontosan lokalizálni tudjuk a szivárgás helyét. Ez a módszer kiválóan alkalmas a földi vezetékeknél előforduló törés vagy szivárgás helyének megállapításához. Ez a technológia a sérült csővezetékből kiáramló víz által keltett zaj kiszűrődését használja a rejtett nem látható csőrepedés helyének meghatározására.

A jelzőgázos technológia inkább a kisebb vízveszteségek bemérésénél szükséges eljárás. Beltéri vezetékek, fűtésrendszerek szivárgásának helymeghatározására kiválóan alkalmas módszer.

Ügyelet: +36-20/925-25-28

Csőtörés műszeres bemérése – szolgáltatási területek:

Vissza a kezdőlapra